Welkom

Welkom

Welkom op de website van Cantica. Graag informeren wij u over ons koor, het repertoire dat wij zingen en de komende concerten.
Het Christelijk Vocaal Ensemble Cantica uit Zoetermeer heeft de afgelopen 30 jaar een keur aan concerten gegeven, variërend van a capella optredens en cantatediensten tot integrale uitvoeringen van de Messiah van Georg Friedrich Händel, het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Onze basis ligt in de Oude Kerk van Zoetermeer.

Wij repeteren iedere maandagavond, van 20.00 uur tot 22.15 uur. De repetitielocatie is basisschool ‘De Regenboog’, Kerkenbos 12 in Zoetermeer.

 

Hofjesconcert Koorbiënnale Haarlem – 1 juli 2017

In een groot aantal Haarlemse hofjes vinden concerten plaats door amateurensembles waarbij diverse muziekgenres aan bod komen. Van werken van buiten de grenzen van Europa  tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen.

CVE “Cantica” heeft zich ingeschreven voor de Koorbiënnale en is op basis van kwaliteitscriteria als zuiverheid en gelijkheid geselecteerd om samen met een aantal andere koren aan de Hofjesconcerten deel te nemen.

Daar zijn we uiteraard blij mee!

De Hofjesconcerten zijn populair omdat deze concerten in een aantal prachtige monumenten met hun rustige ambiance in het centrum van de drukke Haarlemse binnenstad een unieke sfeer creëren voor bezoekers en zangers.

Een nadere indeling van de middag (hoe laat en waar we gaan zingen) volgt begin juni. Elk deelnemend koor treedt ca. 25 minuten op, in principe a capella.

Tot slot is er tussen 17.00 en 17.30 uur als grande finale op de Oude Groenmarkt een (gratis toegankelijk) concert door het befaamde mannenensemble The Gents!

Zie voor nadere informatie:  http://www.koorbiennale.nl/programma
Begin juni zal het schema met de hofjes en deelnemende ensembles bekend zijn.

Tijd
Zaterdag 1 juli 2017, 12.00-17.00 uur
De Hofjesconcerten worden dit jaar afgesloten met een buitenoptreden van The Gents (tussen 17.00 en 17.30 uur).

Kosten
De concerten zijn gratis toegankelijk.

Concert Dorpskerk Bleiswijk – 11 november 2017

In de serie concerten van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk geeft CVE Cantica op zaterdag 11 november 2017 om 20.00 uur een concert in de Dorpskerk van Bleiswijk.

Programma zal bestaan uit werken van o.m. Duruflé, Röntgen en Fauré.

Toegang is vrij, collecte na afloop ten bate van het onderhoud en de restauratie van de kerk.

Interieur Dorpskerk Bleiswijk